Ezt a sorozatot azért hoztam létre, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy járjunk nyitott szemmel az utcákon, mert nem  lehet tudni, mi jöhet velünk szembe. Az első alkalommal egy orosz csodáról számoltam be.

Contact_Us_1.jpg

 

Legutóbb, egy Bentley Mulsanne-al szemeztem az utcán. Ehhez hasonló autókkal csak Londonban találkoztam, így eléggé meglepődtem azon, hogy fővárosunkban is elsuhanhat mellettünk egy Bentley. Az még inkább  meglepő volt, hogy van arra esély, hogy magyar rendszámot is kap az autó, mivel nem szlovák, nem német, hanem P-s rendszáma volt, amit a behozott autók szoktak nálunk kapni.

Kép0444.jpg

Kép0441.jpg

Az aktus egy a Vörösmarty térbe torkolló utcában esett meg. Éppen a parkolóházba igyekezett a csodaszép autó. Az a vicces, hogy két nappal az eset után, a Gresham palota előtt és az Andrássy úton újra összefutottam ezzel a csodával.

Az autó megjelenése, borzasztóan elegáns és tekintélyt parancsoló. Mondjuk méretei is segítenek utóbbi érzés erősítésében, mivel öt és fél méter hosszú és majdnem két méter széles.

Nevét a Le Mans-i pálya leghosszabb egyeneséről kapta. Az autó egy motorral kapható egy 6.75 literes V8-as motorral, amely 537 lóerős és 1050 Nm nyomatékot ad le, az erőátvitelről egy 8 sebességes automata gondoskodik.

Az autó extráit nem kezdeném el sorolni, mert akkor reggelig ülne itt mindenki, csak annyit, hogy a vásárló 114 színből, 21 kárpit színből, 9 fabetétből, 24 bőrkárpitból választhat. Persze extra pénzért egyedi összeállítás és szín választható.

Kép0442.jpg

Kép0443.jpg

Kép0445.jpg

Az autó ára Angliában 225 900 Font-tól indul, mostani 370-esárfolyamon számolva, az annyi, mint…83 583 000 Ft, „esélyes”, hogy bármikor szert teszek egy ilyen autóra.Fokoznám az izgalmakat, hogy az első példány 2009-ben, egy aukción több mint, fél millió dollárért kelt el. (110 millió környéke).

Persze erre az autóra nem csak úgy kell nézni, hogy milyen drága, hanem inkább úgy, hogy milyen gyönyörű.  

A bejegyzés trackback címe:

https://carambol.blog.hu/api/trackback/id/tr54591414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása