Itália népének különösen jó a szépérzéke, gondolhatunk itt a divatra, az építészetre, a szobrászatra és, ami minket legjobban érdekel a formatervezésre.

2013_zagato_aston_martin_dbs_coupe_centennial_1_1024x768.jpg

Bertona, Pininfarina, Zagato ezeke a nevek az autóbizniszben jártas embereknek nagyon sokat mondanak, előzőek mind tervezőcégek. Most az utóbbival foglalkoznánk, talán az egyik legjobbal, bár ezt ki-ki ízlése szerint döntse el.

A Zagato közel 100 éves munkája alatt világhírnevet szerzett, és olyan gyártókkal dolgozhatott együtt az olasz nagymenők ( Ferrari, Alfa, Lancia, Maserati, Fiat) mellett, mint a Bentley, a Bmw vagy az Aston Martin.

Legutóbb az Aston Martin 100.évfordulójára örvendeztette meg a közönséget a Zagato, mégpedig a DBS Coupé Zagato Centennial-el és annak spider (kabrió) változatával. A két cég története, az '50-es évekre nyúlik vissza, azóta rendszeres vendég az angol márka. Ennek a kapcsolatnak gyümölcse például a DB4, a DB7, V8-V12 Zagato.

Nagyon izgalmas az angol elegancia, és az olasz virtus találkozása, az eredmény magáért beszél. Az egész konstrukció nagyon elegáns, viszont a kupé buborék szerű teteje rávilágít, miben is nagyon az olaszok. 

2013_zagato_aston_martin_dbs_coupe_centennial_3_1024x768.jpg

A Spider személyében pedig megkapjuk a klasszikus cirkáló kabriót, gyönyörű köntösbe.

2013_zagato_aston_martin_db9_spyder_centennial_3_1024x768.jpg

Több kép a facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/pages/CARambol/221621041242304

A bejegyzés trackback címe:

https://carambol.blog.hu/api/trackback/id/tr725481996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása