De először pár szó a redneckekről. Ha el akarnék hajózni a választékosság folyamáról, akkor azt mondanám, hogy egyszerűen csak a suttyó amerikai. Kicsit körülírva, az elhízott kockásinges vagy trikós, fogatlan, sörtvedelő, kopasz, vagy hosszú hegylakós hajú, Nascart szerető, lepusztult pick-uppal járó, Cops nevű műsorban szereplő, cowboy kalapos tahó. Ja és ez főleg a déli államokra jellemző, szóval lehet, hogy még egy kis elfojtott rasszizmus is van a dolgokban. Imád dolgokra lövöldözni és robbantgatni. Mivel agya nem sok van ezért nem tudja felmérni a veszélyt, így olyan dolgokba is belemegy, ami egy épeszű embernek soha, de soha nem jutna eszébe. Ez az az emberfajta, aki azon is röhög, ha egy majom vakargatja a fenekét. Sőt ha van nála pisztoly, akkor még rá is lő. Ezek után ne csodálkozzunk az autós szokásaikon se.

redneck.jpg

Ugyan mit várunk egy olyan „kultúrkörtől”, ahol az autókereskedő is ilyen? Valószínűleg a célközönség csak akkor ért meg valamit, ha abban van minimum egy puska és egy kalap.

A redneckek kedvenc időtöltése persze az autóval való ugratás bárhonnan és bármibe. Mivel a gondos előre megtervezés agyműködést vonna maga után, ezért az hiányzik, így marad a spontán majd lesz valami. (Csak be kell ütni youtube-on redneck car jump és indulhat is a móka.)

Autósport tekintetében is igen behatárolt ezen embercsoport érdeklődési köre. Mivel a kanyar az túl bonyolult lenne, így maradtak a kanyarokat majdnem, vagy teljesen nélkülöző autósportók. Kedvenc az a Nascar, de a szívükben szintén elfoglal egy igen nagy szeletet a drag race is. Utóbbi leglátványosabb eleme persze a burnout, ami gyakorlatilag kimerül az esztelen gumiégetésben. (Lásd előző posztjaink egyikét.) Persze minél több füst és láng van, annál látványosabb. Ha ráadásul még össze is törik valamelyik autó, akkor egy átlag redneck a megvalósult földi mennyországban érzi magát.

A redneck kultúra egyik bástyája a pick up mellett természetesen a traktor. Ezen belül is a kis traktor, vagy fűnyíró. (Ami olyan mint egy kistraktor csak füvet nyír.) Magyarázat helyett inkább beszéljenek a videók.

És még egy traktorost:

És hát a legfontosabb dolgot nem is említettem még. A pankráció mellett a legfontosabb redneck butítás (már ha lehet ennél is lejjebb) az a Monster truck show. Minden megvan benne ami nekik kell. Hangos, nagy, brutális és nem kell felfogni belőle semmit. Ja és persze sok a nagymellű cowgirl. Amint a videón is hallani lehet, egy kitört kerék sokkal többet ér, mint mondjuk a lottó ötös. Azt úgy is csak elinnák.

Végül egy bónusz videó és kép.

red_neck_car.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://carambol.blog.hu/api/trackback/id/tr585112019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása