LOBY 2011.11.13. 21:44

AKTUÁLIS: MINI Coupe

 

AKTUÁLIS: MINI Coupe

 

Ez az AKTUÁLIS rovat első cikke, melyben általában egy friss autóról, egy márka-bejelentésről, esetleg más új autós hírről fogunk beszámolni, véleményt mondani.

 

Jelen cikkünkben azért nem teljesen helyénvaló az aktuális szó, ugyanis a MINI újdonsága már megvan nagyjából két hónapja, ellenben a bloggal, ami csak most jutott el a rovat, és a cikk megírásáig.

Nade térjünk végre a tárgyra: a MINI Coupé… Az autó, ami papíron egy álommal ér fel: egy új MINI, ami kétajtós, kupé-formájú, akár 211 lóerő és 260 Nm forgatónyomaték (mondjuk ezért 9 milliót is kell fizetni)… kellhet ennél több bárkinek is, aki nem a kőműves-brigádot és az eszközöket akarja szállítani?! (mert erről a legvadabb reklámanyag se tud meggyőzni senkit, hogy a 280 literes csomagtartó és a 2,47 méteres tengelytáv alkalmas erre) Nagyon vártam, hogy leleplezzék, mert egy ilyen divat/sport autónak szépnek kell lennie, olyannak, ami után irigykedve bámulnak az emberek.

És a nagy várakozásnak mi lett a vége???

EZ:


Ízlések és pofonok, de még az elfogultak is egyet érthetnek abban, hogy ebből a koncepcióból többet is ki lehetett volna hozni.  A hátulja, az ajtónál lévő kanyarulat és összességében az egész tető számomra emészthetetlen. Sok a króm, a díszítés és az igényes megoldások. Az orrával sincs semmi baj, az beleillik a márka ’trendi’ arculatába, amit lehet szeretni, meg utálni is, de a márka népszerűsége bizonyítja, hogy a célközönségnek tetszik. És itt van az a bizonyos kutya elásva. Akinek van fölösleges 10 milliója, az vehet magának egy ’villantós-autót’, amely a célnak tökéletesen meg fog felelni. Az emberek meg fogják bámulni, a lányoknak tetszeni fog és még vezetési élményt is kap a pénzéért. Viszont szép autót nem, legfeljebb divatosat.

Az ilyen autóhoz pedig nem lehet úgy kötődni, mint számos legendás kocsihoz, mint például a régi Mini Morris-hoz, az igazihoz.

AZ IGAZI....

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://carambol.blog.hu/api/trackback/id/tr423375401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása