BanDika 2013.05.20. 22:17

Csúcstámadás

A soron következő, kiemelkedő rali, a coloradoi Pikes Peak-en megrendezett, Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) más néven, A verseny a fellegekbe. Ahogy azt a neve is tartalmazza, egy hegyi versenyről van szó, a versenytáv közel 20 km, amit 156 hajtűkanyar tarkít. A megmászandó szintkülönbség 1440m.

modp-1208-01+tajima-progress-pikes-peak+cover.jpg

2011 óta összefüggő aszfaltcsík fogadja a bátor vállalkozókat, azelőtt a részben kavicsos borítás adta fel a leckét a versenyzőknek. Több kategóriában is lehet indulni a coloradoi viadalon, hmm nem is értem, hogy a South Park kreatív munkatársait, hogy nem érintette meg ez az esemény. Na mindegy.

tumblr_m8gu8eJHoK1rxkf1vo1_1280.jpg

Tehát több kategória létezik, előskerekes, összekerekes autók, ilyen buggie szerű, motor, kamion, (szerintem ez az egyik leglátványosabb mind közül) és végül a király kategória, ami most leginkább érdekel minket. Itt ugyanis nincs semmiféle szabályozás, minden mehet, ami a csövön kifér, az egyetlen feltétel, hogy a verseny előtti műszaki ellenőrzésen átmenjen a versenygép.

A rekordot ebben a kategóriában, Nobuhiro Tajima tartja Suzuki a mi autónk SX4-el, természetesen nem az Esztergomból kigördülővel, ideje : 9:51.278.

Ennek megdöntésére, és a győzelemre tör idén a Peugeot. 20éve minden értelemeben felértek a csúcsra Ari Vatanennel és a 405 Turbóval. A győzelemről készült is egy sikerdíjas kisfilm Climb Dance címmel. Úgy érzem ez magáért beszél:

Idén is egy világbajnokkal és a vadonatúj 208 T16 áll rajthoz a Peugeot. A volán mögött nem mással, mint a frissen visszavonult Sebastien Loeb.

peugeot-208-t16-pikes-peak-6.jpg

Miután az utóbbi években a világot elverte, hála a jó égnek Loeb nem vonult vissza nyugdíjas életet élni, hanem új kihívásokat keres, és van egy olyan sanda érzésem, hogyha rajta múlik meglesz az újabb rekord. Végezetül egy kis ízelítő a tesztekből:

A bejegyzés trackback címe:

https://carambol.blog.hu/api/trackback/id/tr665308933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása