BanDika 2013.02.13. 16:58

Világszínvonal

Áll ez az állítás a magyar Mercedesek, pontosabban a márkakereskedésekben kiállított B-osztályok oldalán, ami mondjuk rá igaz is. A napokban megérkezett a gólya Kecskemétre, és a elhozta a legújabb Mercedest, a CLA-t. 2014_mercedes-benz_cla-class_45_1024x768.jpg

A CL kezdőbetűs típusoknál sejthetjük, hogy egy kupéról beszélünk, ahogy most is. A CLA egy új színt hoz az autóiparba, a középkategóriás, 4 ajtós kupét. Kell ez nekünk egyáltalán? 

A CLA személyében nem biztos, ez csak egy fogalmazzunk úgy,  próbálkozás. Mivel leklónozni a nagytesó CLS-t két mérettel kisebben, nem egy nagy ötlet. Be kell valljam, hogy a CLS  a kedvenc típusom, eddig még nem emlékeztem meg róla, mivel nem forrt ki bennem még egy olyan cikk, amiből ne csöpögne az elfogultság. Visszatérve, a CLA-t, még az új A-osztállyal is megfűszerezték, mert bizony a két típus orra majdnem megegyezik, ezen felül a beltér egy az egyben ugyanaz. Az ilyen összeollózott típusokra általában fújjolni szoktam, amit most is megtennék, mert mint mindig, most sem sült ki belőle jó.

2014_mercedes-benz_cla-class_1_1024x768.jpg

A vékony oldalablakok, egy elnyújtott autón gyönyörűen mutatnak, mint a CLS-en is, viszont az összenyomott újdonság oldalán... a tömörítésből fakadóan magas oldallemezeknek köszönhetően, az imént említett gyönyör esetlenségbe csap át. 

2014_mercedes-benz_cla-class_3_1024x768.jpg

Ahogy az autó elejétől a far részig eljutunk egy furcsa, ámde bizarr fejlődés megy végbe. Mivel az orr, ahogy már az A-osztályon is jól néz ki, mikor az autó oldalához érünk érződik, hogy valami sántít. A hátsó traktusban pedig eljön a beteljesedés, a formai káosz. Számomra érthetetlen, a középső kidudorodás, a lefelé ívelő lámpákkal   egyáltalán nem passzolnak össze. A hátra hosszan elnyúló far sem igazán előnyös.

2014_mercedes-benz_cla-class_7_1024x768.jpg

Egyetlen mentőöve van a CLA-nak, ha elkészítik a shooting break-et, tehát a kombi verziót. Akkor esetleg egészebb formát kapna a modell, nem mellesleg, az eddig érintetlen A3 Sportback-et is megszorongathatnák a stuttgartiak. Minőségben lehet megvan a világszínvonal, de ötletben egyelőre nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://carambol.blog.hu/api/trackback/id/tr655077575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása