BanDika 2013.01.19. 18:30

Nyugdíjas

Az év kezdetén, az autósport kedvelői nem csak a Dakart követhetik nyomon, ugyanis jelenleg zajlik a 81.Monte Carlo Rally, amely egyben a rally vb első állomása is.

jo_17.jpg

Az idei bajnokság érdekessége, hogy Sebastien Loeb kiszállt a teljes vb teljesítéséből, csak csak négy rallyn fog részt venni, köztük a most is zajló Monte Carlon, mondhatni hazai pályán.

A rally úgy vélem az autósport azon ága, ahol a legtöbbet számít a pilóta teljesítménye, mivel az autók között sokkal kisebb a különbség, mint máshol. Így még inkább felértékelődik szememben Loeb 9 világbajnoki címe. 2004-től minden évben ő nyert! Erre a rosszakarók, meg is mondták, hogy Loeb miatt unalmas lett a rally, de hát kérem, aki ekkora zseni, az nem tudja magát visszafogni.

jo_72.jpg

Nem szeretném megbántani Michael Schumacher-t, de úgy gondolom, hogy az ő sikereiben (7 vb cím) nagyobb szerepet játszott az, hogy egy olyan versenygépet raktak alá, ami magasan a legjobb volt. Visszatérésével a Forma-1-be be is bizonyosodott, hogy egy kevésbé jó autóval nem tudott maradandót alkotni.

Loeb viszont nem hiszem, hogy valaha ekkorát fog betlizni, sőt elég sok pénzt felpakolnék arra, hogy ő fogja megnyerni a Monte Carlo Rally-t. Két szakasszal a vége előtt az első 4 perc előnnyel.

Egy kis ízelítő Monacoból:

Ezen a héten az idei első rallyra készülő pilóták, és köztük főleg Loeb tesztjeire csorgattam a nyálam. A videók nézése, és az élménnyel, hogy már volt szerencsém ülni rally autóban Klaus Otterbach jóvoltából, arra a megállapításra jutottam , h a rallysok a legőröltebb, legdurvább és legjobb autóversenyzők. Le a kalappal!

Loeb állatkodik...

Ogier is tud

A bejegyzés trackback címe:

https://carambol.blog.hu/api/trackback/id/tr265027460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása